ro +40 731 008659 Lu - Vi 09:00 - 17:00 str. Gheorghe Bilascu nr. 2 Baia Mare
Certificari
ISO 9001:2008
Cosultanță
calitate garantată
Numarul #1
Automatizari industriale
Contact

Rolul nostru ca si consultanti industriali

Nu ma consider a fi un simplu „Designer” (sau „proiectant de produs”) și „tehnolog” (sau „Designer de Tehnologii de producție”), dar, în lunga mea experienta in lumea producției (Meșteșugărie și industrie), am studiat, și am început să dezvolt un nou „model industrial”: adică o metoda pentru a realiza adevărata „optimizarea a resurselor”, de care mulți ingineri de producție vorbesc, dar nu aplică nici una dintre ele: probabil datorită faptului că „Proiectantul de produs” aproape întotdeauna nu este și „Proiectantul proceselor de prelucrare”, și, de asemenea, atunci când cele doua funcții sunt concentrate în aceias persoana, aceasta nu are o cunoaștere suficient de largă a gamei de produse existente în imensa panorama a sectorului specific de producție, sau chiar în alte sectoare merceologice.

Mai mult decât atât, în structura actuală a firmelor industriale, de foarte multe ori exista lipsa de colaborare deplină între „Departamentul Marketing” și zona „Design de produs” / ”Proiectare tehnologica” / ”Producția”, care sunt aproape întotdeauna identificate în persoane diferite care des nu comunica suficient intre ele.

Importanta proiectantului de produs si a proiectantului de procese de prelucrare

Se întâmplă adesea ca Antreprenorul, pentru a proiecta liniile, mașinile sau chiar pur și simplu sculele, sa apeleze direct la producătorul de echipamente sau de mașini fără sa-i dea indicațiile suplimentare despre piața în care acționează.

Acest tip de comportament de Antreprenor Industrial este absolut în detrimentul intereselor sale. De fapt, furnizând pur și simplu designul și caracteristicile produsului pe care intenționează să-l realizeze, delega deciziile privind modalitățile și costurile de producție (adică, competitivitatea produsului) la furnizorul de linii/utilaje/scule ca:

  • în cazul în care acesta nu cunoaște în profunzime piața (ca și client), nici măcar nu știe toate variantele posibile pentru produsul respectiv de care clientul poate avea nevoie sau intenția de a produce în viitor;
  • sau, chiar dacă ar cunoaște posibilitățile de a obține variante, din motive evidente, niciodată nu ar propune clientului său o astfel de posibilitate.

În plus, „furnizorul de tehnologii de producție”, pentru comoditate, nu își va complica viața lui în căutarea unei soluții pentru a spori și mai mult competitivitatea produselor clientului: de fapt clientul, fără să știe aceste oportunități, el ar fi în continuare satisfăcut, dar rămâne păgubit.

O industrie care are mașini capabile să lucreze un anumit tip de materie primă, poate fi extrem de competitivă pe piețe și, în același timp, să obțină beneficii maxime din transformarea materiilor prime prelucrate, trebuie să fie în măsură să profite din plin de mașinile sale și de materia prima de care face uz; astfel încât nu va mai conta dacă produsele sunt destinate către diferite sectoare de piață (și/sau alte sectoare comerciale): va fi sarcina biroul de Marketing de a plasa produsele care rezultă din diferitele etape ale producției.

Venim in ajutorul companiilor cu servicii de Proiectare de Produs:

la atribuirea dimensiunilor, se incearca obținerea în aceleasi procese, produse care pot fi vândute pe aceleași piețe, sau pe alte piete, dar a căror valoare este mai mare decât cea a deșeurilor care urmează să fie încredințată reciclării companiilor

si cu servicii de Proiectare de Tehnologii de Producție:

înainte de punerea în funcțiune a echipamentului sau echipamentelor suplimentare ale instalațiilor de producție sunt investigate toate variantele posibile ale produsului și în cazul în care există posibilitatea, cumpararea unei linii, mașini sau scule care sa poata realiza toate variantele de produs.

About the author

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Works

Comentarii recente

    Tag Cloud